pure kracht‘be the change you wish to see in the world’ – Mahatma Gandhi

Soms heb je er van die dagen tussen zitten, die moeten landen, bezinken, beklijven. Je weet van tevoren dat je bijzondere ervaringen op gaat doen, maar je weet nog niet precies wat te verwachten. Dus je laat die verwachtingen gewoon los en je laat je verrassen. Om vervolgens geraakt te worden. Niet gestreeld, maar met een ‘rechtse directe’ gevloerd te worden. Knock-out! Al stond je nog zo stevig klaar om de klappen in ontvangst te nemen. Dit was zo’n week. Een achtbaan aan emoties met de ultieme kick als resultaat. Ben ik te cryptisch? Oké, ik vertel je hieronder wat ik bedoel.

“Hoi, ik verkoop gebakken lucht”

Ruim een jaar geleden besloot ik voor mezelf dat het anders moest in mijn werk. Met meer dan 13 jaar mijn diploma’s ‘in the pocket’ en even zoveel werkervaring binnen prachtige bedrijven liep ik vast. Ik voelde dat het niet meer werkte zoals ik het geleerd had. Ik had 2 kinderen gebaard, werkte daarom 4 i.p.v. 5 dagen, maakte nog steeds bewuste stappen omhoog (en dit tot meer dan volle tevredenheid), dus waarom zou ik iets veranderen?
Ik geloofde niet meer in mijn vak. Ik stond er niet meer achter, we waren uit elkaar gegroeid, het moest anders. “Oh, jij verkoopt gebakken lucht”, werd er vaak smalend gezegd als ik vertelde dat ik marketeer was. Dan zat ik hoog op de kast en probeerde ik met alle kracht en woorden die ik in me had dat vooroordeel weg te nemen. Maar eerlijk gezegd dacht ik er soms eigenlijk hetzelfde over.

De ROI van ‘just do it’

Tijd voor verandering. Daar hield ik sowieso al van, al schijnt dat a-typisch te zijn. Wat me daarvoor niet lukte, leek ineens als vanzelf te gaan. Via social media (vooral Twitter) kwam ik er namelijk achter dat er heel veel mensen zo denken als ik. Wat een openbaring, wat een warm bad. Ik kwam, zag en voelde me ‘thuis’. Weg met de moe–moe–moeder vermoeidheid en eindelijk geen energie meer ‘lekken’. En dat door moeiteloos bijna twee keer zo lange dagen te maken. Kennis tot me nemen tot ik er scheel van zie en in dialoog komen met andere marketeers. Maar vooral gewoon doen! Wacht even, nu dreig ik in de valkuil ‘oude’ marketing te stappen en ben ik niet eerlijk. ‘Moeiteloos’ was het natuurlijk niet. Maar alle energie die ik er in stopte, leek twee keer zo hard bij me terug te komen. Over ROI gesproken en over voldoening maar te zwijgen.

Powerladies in The House

Wat heeft dat met deze week te maken hoor ik je denken? Deze week stond in het teken van kracht en ‘the next level’ in de recent door mijzelf gedefinieerde persoonlijke ‘why’. Waarom doe ik eigenlijk wat ik doe? Waar word ik blij van, wat is mijn passie, wat geeft me energie?
Afgelopen woensdag tijdens de Masterclass Pure Power van Gracita en Sylvana van The House of Power werden er losse eindjes aan elkaar geknoopt en ontbrandde die innerlijke waakvlam weer tot een pittig vuurtje. In een stijlvolle, inspirerende maar ook veilige omgeving, deelden en bundelden 10 vrouwen hun krachten, stapten in hun eigen grootsheid en schreven hun persoonlijke Power Statement. Niet voor anderen, puur voor zichzelf. Zonder feministische inslag en met kwetsbaarheid. Om hun eigen wereld en daarmee ook hun omgeving, maar liefst de hele planeet te laten weten wat ze in zich hebben, kunnen geven en willen nemen. Dit was heftig en emotioneel voor velen. Maar het was en voelde goed.

goeddoet

Rijker zonder aanhalingstekens

Mijn missie ligt in het duurzaam verbinden. Als moeder, partner, marketeer en in al mijn andere rollen als mens. Ik ben er op gebrand duurzaam waarde toe te voegen aan mijn leven en dat van anderen. Door te luisteren, dóór te vragen, te delen, te inspireren en te enthousiasmeren. Ik geloof er namelijk heilig in dat als je weet waarom je doet wat je doet en als je gééft en deelt; je vanzelf zult ontvangen. “Wie goed doet, goed ontmoet” staat centraal. Daardoor groei je en word je rijker. De impact die deze overtuiging heeft is dat mensen zich een ontmoeting met mij zullen blijven herinneren door mijn enthousiasme en inspiratie en de verbinding die ik met ze gemaakt heb. Samen voegen we duurzaam waarde toe en is 1+1=3.

Delen = vermenigvuldigen

Die missie, mijn ‘Personal Power Statement’ breng ik dagelijks in de praktijk en zorgt ervoor dat er prachtige mensen op mijn pad komen. Die mij iets brengen en die ik iets kan geven, iets dat bijblijft. Ik ben ontzettend dankbaar voor alles wat me ‘toe valt’ en gun iedereen de wegen die ik bewandel. Mijn zakelijke leven vaart overigens ook ‘wel’ bij mijn nieuwe aanpak; logisch natuurlijk. Maar ik ben nog lang niet klaar. You ain’t seen nothing yet! 😉

Herken je dit, maar vraag je je nog af hoe je jouw innerlijke vuurtje weer op kunt stoken? Ik gun je van harte een Masterclass bij Sylvana en Gracita. Ben je benieuwd hoe dat precies in zijn werk gaat en of het wel iets voor je is, dan deel ik mijn ervaringen graag met je.

Dankjewel Gracita, Sylvana en Marrigt en alle andere ‘Pure Power-ladies’ voor jullie kwetsbaarheid en kracht. Ik deel het en geef het door. Keep the fire burning!