Less is More Typography Quote Art Print | via Wicker Paradis… | Flickr
Zeven marketeers geven hun mening op de stelling of consuminderen een contradictio in terminis is

‘Bedrijven die duurzaamheid en de SDG’s van de VN richting 2030 links laten liggen, zijn uiteindelijk af’
Groei in omzet en winst staat gelukkig niet altijd gelijk aan meer produceren en meer producten verkopen. Investeren in toegevoegde waarde, bijvoorbeeld de klant of gebruiker helpen met meer gemak of het bieden van meer vrije tijd en comfort waar hij meer voor wil betalen, én investeren in duurzame, circulaire producten kunnen prima bijdragen aan een hogere omzet, winst en klanttevredenheid. Van de strategische marketeer van nu verwacht ik dat hij of zij hier een verbindende of zelfs leidende rol in speelt, afhankelijk van je positie in en de omvang van de organisatie. Bewustwording creëren binnen de organisatie op het thema duurzaamheid, waar ‘consuminderen’ een voorbeeld van is en nadenken over hoe het waardevoller, slimmer, beter, duurzamer, mooier kan met minder grondstoffen, vergt creatief vermogen en dat bezit de marketeer als geen ander. Juist je visie op en inzicht in thema’s als deze, zorgt voor je eigen duurzame rol binnen je organisatie. Bedrijven die duurzaamheid en de zeventien Sustainable Development Goals van de VN richting 2030 compleet links laten liggen, zijn uiteindelijk af.
Marieke Heesakkers SMP | Marketing & Culture Manager Berkvens Deursystemen – Limburgia Utiliteitsdeuren

Klik op de link voor het hele artikel:
https://www.marketingtribune.nl/algemeen/nieuws/2021/04/stelling-consuminderen-is-een-contradictio-in-terminis-voor-marketeers/