Vanuit Marketingtribune kwam de vraag of ik het eens of oneens ben met deze stelling. Lees hieronder mijn mening.
18 dec. 2020

Vier marketeers geven hun mening op de stelling of ROI minder belangrijk is in coronatijd

‘Als het nog geen kwestie is van pompen of verzuipen, dan zou ik vooral het hoofd koel houden en de lijn blijven volgen die uitgezet is’
Het meten van wat investeringen opleveren is niet meer of minder belangrijk in coronatijd dan anders, ten minste als je bedrijf economisch gezien niet al te zeer getroffen wordt. Als je bedrijf in een economische crisis zit en budgetten zwaar onder druk staan, kan ik me voorstellen dat het belangrijker is om wat langer stil te staan bij óf en waar je je euro’s uitgeeft. Maar als het nog geen kwestie is van pompen of verzuipen, dan zou ik vooral het hoofd koel houden en de lijn blijven volgen die uitgezet is. Blijven doen waar je in gelooft, ook al is de ROI niet direct zichtbaar en misschien juist anticyclisch investeren. Niet alles wat je doet is (direct) meetbaar: vooral de merkbare resultaten zijn belangrijk in coronatijd. Welk gevoel geef je je medewerker, je klant, je andere stakeholders: wat kun je doen om juist nu persoonlijke aandacht te blijven geven en te blijven werken aan vertrouwen, nu de afstand groter is? Deze tijd vraagt veel creativiteit, veerkracht en aanpassingsvermogen. Duurzame, merkbare eigenschappen, die marketeers als geen ander bezitten, die mits ze vanuit visie worden ingezet, ongetwijfeld óók getallen als meetbaar resultaat opleveren.
Marieke Heesakkers SMP | Marketing & Culture Manager Berkvens Deursystemen / Limburgia Utiliteitsdeuren

Klik op de link voor het hele artikel:
https://www.marketingtribune.nl/algemeen/nieuws/2020/12/stelling-roi-is-minder-belangrijk-in-coronatijd/index.xml