Direct schelpen bestellen: ga naar https://www.instagram.com/mariekedecoreert/

Wat ik de afgelopen 3 maanden allemaal gedaan heb met mijn handen en hart? Na 12,5 jaar met veel plezier te hebben mogen en kunnen pionieren in het verbinden van mens, merk en organisatie met aantoonbare positieve resultaten, was het heel fijn om eens helemaal los te komen van het dagelijkse vaste werkritme. Doen wat goed voelt en energie oplevert, zonder al te veel structuur, planning of verplichtingen. Terug naar mijn basis om weer helder voor ogen te krijgen hoe en met wat ik de meeste waarde kan toevoegen aan een bedrijf of organisatie en zoveel mogelijk duurzame impact maak.

Ik deed nieuwe kennis en -ervaring op over agile HR en wendbare organisaties, over gedragswetenschappen, had spontane ontmoetingen en praatte bij met vrienden en oude bekenden. Ik ging naar Zeeland voor een solo studie-vakantie en liep kilometers over het strand en vond het ook fijn om relatief zoveel thuis te zijn bij mijn gezin. Een paar dagen stond ik vrijwillig met mijn handen in het deeg van de Broodheeren-bakkerij van Edwin Klaasen, omdat het kon. Kerststollen bakte ik in mijn eigen keuken voor vrienden, familie en kennissen om zo het goede doel te steunen. Samen met de oester- en coquilleschelpen-actie die ik parallel opstartte in december, leverde dit 500 euro op voor de Voedselbank in twee weken. Spontaan bedacht en uitgevoerd, (naar een prachtig voorbeeld van vriendin Bianca): 3 x win(st), waar ik zo van hou. Blije klanten, blije Voedselbank en ik was van begin tot eind blij met en trots op de waardevolle verbindingen die tot stand kwamen. Wat een voldaan gevoel.

Schelpen bestellen kan nog steeds!

Omdat ik zoveel enthousiaste reacties krijg op de schelpen, blijf ik ze maken en gaat de opbrengst uiteraard ook nog steeds voor het grootste gedeelte naar de Voedselbank.

Wil je ze bestellen: kijk dan op https://www.instagram.com/mariekedecoreert/ naar de dessins die ik voor je kan maken. De collectie verandert regelmatig. De prijs: 15 euro voor 2 oesterschelpen naar keuze, 20 euro voor 2 coquilleschelpen naar keuze, excl. verzendkosten* (ophalen in Heeze is uiteraard kosteloos). Afhankelijk van de omvang van je bestelling is de levertijd enkele dagen (als DHL en Post NL meewerken). DM me via Instagram of bel/app me via 06-24899200 voor je vragen of bestelling.

*Indicatie van de verzendkosten: 3,95 euro voor 2-4 oesterschelpen of 2 coquilleschelpen / 5,75 euro voor 6+ oesterschelpen of 2+ coquilleschelpen

Veelgestelde vragen:


Hoe maak ik de schelpen schoon? De schelpen worden minimaal 3 keer gevernist en kunnen afgespoeld worden onder de kraan met koud of lauwwarm water en evt. een druppel afwasmiddel. Niet schrobben en niet laten weken. Niet geschikt voor de vaatwasser. Voorzichtig afdrogen.
Kan ik de schelpen gebruiken om bijv. een amuse op te serveren? Zeker! Was ze voorzichtig af voor en na gebruik. Ook kun je zeezout in een oesterschelp doen voor bij het brood van het voorgerecht, of mokkakoffieboontjes of bonbons bij het dessert, maar ze staan ook mooi op je gedekte tafel, gewoon decoratief, of kunnen gebruikt worden als onderlegger voor bestek of om je sieraden in te bewaren.
– Kunnen de schelpen als cadeautje worden verstuurd? Zeker kan dat! Laat me weten wat je op het handgemaakte en handgeschreven kaartje wilt hebben en dan zorg ik dat het als cadeautje bij de ontvanger terechtkomt!
– Schilder je de schelpen met de hand? Nee, helaas. Dan zou het een te kostbaar en tijdrovend proces worden en daar is mijn hand niet vast genoeg voor! Platgeslagen: ik werk met luxe servetten die ik er op plak. Natuurlijk komt er nog wel wat meer werk bij kijken, maar dat is in de basis de techniek. Misschien minder romantisch, maar wel het eerlijke verhaal en met evenveel liefde gemaakt.
– Heb je een vast assortiment aan dessins? Van alle dessins die nu op https://www.instagram.com/mariekedecoreert/ staan, heb ik nog voldoende op voorraad. Het zal steeds uitgebreid worden met nieuwe dessins. Mis je een dessin: laat het me dan weten, dan ga ik op zoek!
– Waar komen de schelpen vandaan? Tot nu toe bewaart restaurant Tribeca uit Heeze de oester- en coquilleschelpen voor me. Ik haal ze op, maak ze grondig schoon en zorg dat ze klaar zijn voor gebruik. Zij zouden de schelpen weggooien en de bestellers, de Voedselbank en ik zijn er blij mee!


Advertentie