BrandedU – Inspiratie

Voorafgaand aan het BrandedU seminar ‘The Path to Succesful Branding’, werd er een filmpje opgenomen waarin ik vertel wat mij ertoe aangezet heeft om mijn beperkende overtuigingen los te laten en ‘heerlijk’ buiten mijn comfortzone te stappen. Enorm spannend vond ik het, maar kwetsbaar zijn helpt om los te laten en echt in verbinding te komen. Ik kan het iedereen aanraden!

Lees hieronder de blog die ik schreef over het Seminar dat Nancy Poleon, oprichter en eigenaar van BrandedU op 7 september jl. organiseerde.

Where intention goes, energy flows. Where energy flows, life grows.”
Marieke Heesakkers, BrandedU

Wij vrouwen zijn er helaas erg goed in onszelf klein te maken en houden. Meer dan mannen dat doen. Het vieren van (zakelijke) successen doen we het liefst bescheiden, we zijn nog (te) vaak op zoek naar schouderklopjes en hoog vliegen zonder de angst om neergehaald te worden is ver buiten onze comfortzone. (Ja, ik spreek uit eigen ervaring.) En dat is jammer! Want juist nu, in een wereld die ontworpen is en nog voornamelijk geleid wordt door mannen,  maar wel een wereld die in transitie is, is er volop ruimte voor onze feminiene kracht. Empathie, investeren in de langere termijn en iemand anders iets gunnen. Dit is niet per definitie alleen aanwezig bij vrouwen hoor. Maar vaak wel wat verder ontwikkeld.

Just do it!

Dus door je bewust te worden van je kracht en te starten bij het overwinnen van je angsten en het onderkennen van de vele overtuigingen die ons beperken (“ik kan dit toch niet, iemand anders is daar veel beter in, wie ziet mij nou staan” en ga zo maar door…) zet je stappen om het heft in eigen hand te nemen. Te gaan voor waar je voor staat en dat met trots uit te dragen. Op een manier die bij je past en dat hoeft zeker niet extravert en schreeuwerig te zijn. Personal branding in de meest positieve zin van de woorden. Persoonlijk leiderschap. Just do it!

Marieke HeesakkersAlles wat aandacht krijgt groeit

Als je je aandacht richt op het doel, verdwijnen de barrières. Maar als je je aandacht richt op de barrières, verdwijnt het doel. Ben eens eerlijk: hoe vaak beperk jij jezelf door je gedachten en belemmer je jezelf door aandacht te geven aan negativiteit, in plaats van activiteiten die ervoor zorgen dat je je ontwikkelt? Een disclaimer vooraf, of noem het ‘het managen van verwachtingen’: ik zeg niet dat dit een gemakkelijk en pijnloos proces is. Maar méér moeite staat in dit geval zéker voor meer voldoening.

The Path to Succesful Branding – Branded U

Maandag 7 september jl. organiseerde Nancy Poleon (oprichter en eigenaar van Branded U en eigenaar van Branded Personalities) het seminar ‘The Path to Succesful Branding’ in Hotel Droog in Amsterdam. Zo’n 60 krachtige en prachtige vrouwen lieten zich inspireren en enthousiasmeren en werden geraakt door de persoonlijke verhalen van de spreeksters en elkaar. Gepassioneerd deelden dr. Yvonne Thompson, Yvonne Nassar, Yvonne van Sark en Sylvana Simons hun ervaringen en inzichten over netwerken, perceptie en beperkende overtuigingen. Het ochtendprogramma werd afgesloten met een muzikaal en intens kippenvel-moment, door Sarah-Jane Boss

Branded U
Het tweede Branded U seminar in deze serie vindt plaats op 23 november 2015

’s Middags had ik de eer om naast Anneloes van Gaalen, Fatima Koning en Esther Verweij een workshop te verzorgen. Aan de slag met competenties, netwerken en in mijn geval met de beperkende overtuigingen. In een veilige sfeer van verbondenheid en kwetsbaarheid, die zorgde voor openhartigheid.

Wat beperkt jou op weg naar je dromen en doelen?

Tijdens mijn workshop kwamen o.a. mijn persoonlijke ervaringen en learnings m.b.t. beperkende gedachten en angsten aan bod, en hoe ik deze zelf omgezet heb in kracht. Door je angsten te herkennen en erkennen, kun je er zelf voor kiezen ze niet meer je gedachten te laten bepalen.
De oefening in mijn workshop komt uit het boek ‘Flow en de kunst van het zakendoen’, van Jan Bommerez. (aanrader!) De bottom line van mijn verhaal: “Where intention goes, energy flows. Where energy flows, life grows.” 


Hoe ik het zelf ervaren heb

Wat was het weer geweldig om de interactie met het publiek te ervaren. Er werd gelachen, maar ook werden er emotionele verhalen gedeeld en nieuwe verbindingen tot stand gebracht. Delen met impact geeft een kick en zo ontzettend veel voldoening. Buiten je comfort zone gaan rocks!

Dank Nancy, voor het vertrouwen en dat ik deel uit mocht maken van deze fantastische dag!

Bijgaand mijn BrandedU presentatie, die ik heel graag met je deel. Mocht je er vragen of opmerkingen over hebben: ik inspireer, enthousiasmeer en ‘optimismeer’ je graag!

En een paar reacties op Twitter, die ik met veel trots met je deel 🙂

BrandedU, Marieke Heesakkers